TIL MINNE OM MIRIAM

TIL MINNE OM MIRIAM

Kjære gode medmennesker der ute!

Jeg har lenge tenkt at jeg vil skrive noen ord til dere, for det som vi har opplevd de siste ukene er så rørende!
Hvem hadde trodd at årets julekalender på “Style by Helen Sævik”, skulle røre så mange av oss… Hvem turte håpe på denne enorme givergleden og kjærligheten. Jeg må innrømme at jeg var både spent og nervøs da vi bestemte oss for å trykke på “post” og dele historien til mamma Anne og Miriam. Og jeg tenkte at “om vi kan få til å samle inn kanskje 20-30 pakker til de kreftsyke barna, da er jeg veldig takknemmelig…”

Jeg kan glede dere med at det har kommet inn mange tusen kroner og vi har mistet tellingen på antall gaver, men vi tipper det er rundt 1000 gaver som skal glede barn i en vond hverdag. Og pga den enorme givergleden blir det nå delt ut mange gaver også til Barnekreftavdeligen ved Haukeland, og deres eget team “LEKETERAPIEN”.

Leketerapien er et eget team som hver enste dag gleder barna våre med aktiviteter, leker og tid. Leketerapien er håpet og gleden for alle barna som er innlagt på kreftavdelingen ved Haukeland. Miriam`s første ord etter hver eneste narkose var: “Kan vi gå til leketerapien?” Det var det aller beste Miriam viste i sin hverdag som kreftpasient. Selv når stråling og cellegift gjorde det umulig for henne å delta på leketerapien, da kom de gode menneskene opp på rommet til Miriam for å være sammen med henne og leke sammen.

Så i samarbeid med familien til Miriam, og Haukeland, har vi bestemt at de resterende gavene skal gå til nettopp “LEKETERAPIEN”.
Tante Solfrid Valvik, Miriam`s tante har snakket med teamet, de kjenner hverandre så godt fra de årene Miriam var hos de. Leketerapien v/ Haukeland hilser og er dypt rørt over denne gaven. For sannheten er at det finnes ingen midler til å utbedre leketerapien.

Vi har bedt om et kontonummer som er direkte til leketerapien og det har vi fått! Men teamet ved Haukeland ønsker at du merker overføringen din med navn,adresse og “Til minne om Miriam”, for de har et sterkt ønske om å få takke hver enkelt som bidrar økonomisk. Mer om dette kan du lese i slutten av innlegget.

Det vil ifra i dag av,og i uken som kommer, frem til fredag 19.12,
også være mulig for alle i Haugesund, Karmøy og omegn, å støtte julekalenderen “Til minne om Miriam” og gi gaver til leketerapien.
Tante Solfrid Valvik vil ta i mot alle gaver og personlig frakte de til Leketerapien ved Haukeland.
All info og direkte kontaktinfo om dette ligger også i slutten av innlegget.

Dere kan også fortsette å gi gaver til barna hos oss på “Style by Helen Sævik, Fosnavåg”, i hele den kommende uken. Vi har åpent hver dag denne uken vi går inn i:
Mandag – fredag: 1100 – 1900.
Lørdag 20.12.14 er siste muligheten for å være med å bidra med gave til årets julekalender, “Til minne om Miriam”.
Lørdag etter stengetid fyller vi opp bilene igjen og setter kursen sørover.

For å få delt ut alle gavene er det familien til Miriam som bruker av sin tid, og det er jeg dypt rørt over. I første omgang er det tante Laila Valvik og onkel Sten, som kommer fra Eid for å møte oss og ta over gavene. I Førde møter de mommo Gerd Valvik og tante Solfrid Valvik som vil fylle opp bilen og tilhengeren med alle gavene. Og i bilen ligger det allerede gaver fra Haugesund og omegn! Tante Solfrid bor på Karmøy og vil kjøre fra Karmøy og opp til Førde,
der vil de overrekke gaver også til barneavdelingen ved Førde sykehus.

Sammen med mommo Gerd, vil tante Solfrid kjøre videre til Haukeland, for å personlig levere alle gavene til Haukeland og LEKETERAPIEN. Det er en strekning på tilsammen 65 mil! Jeg er så takknemmelig!
Og jeg tør ikke tenke på hvilket møte det blir på Haukeland. En ting er sikkert, det vil bli et varmt gjensyn, fylt med tårer, minner og uendelig takknemmelighet.

Det er en ting jeg håper at alle mamma og pappaer kan formidle til barna sine som har gitt gaver… jeg håper at akkurat ditt barn blir fortalt hvilken kjærlighet han eller hun har vist de rundt seg, ved å gi av sin egen julekalender, sine egne bursdagspenger og lommepenger, og ikke minst av sin tid, for å glede et barn som ikke har en like lys hverdag. Det du som mamma og pappa lærer barnet ditt er i seg selv kjærlighet, som jeg tror barnet ditt vil ha med seg i baggasjen sin den dagen han eller hun blir foreldre. Jeg synes det er så godt og viktig, at vi lærer våre barn at det å kunne gi, det å kunne glede noen andre, det er den største gaven her i livet.

Forrige lørdag, etter stengetid, fylte vi opp begge bilene våre med gaver, og reiste til Ålesund sykehus for å overlevere utallige store sekker og bæreposer med gaver fra dere. Vi hadde jentene våre i hvert vårt forsete og vi spilte julesanger hele veien til barneavdelingen ved Ålesund sykehus. Vel fremme fikk vi møte noen som gjorde et veldig sterkt inntrykk på oss, og det ble både klem og tårer. En nydelig dame fortalte at hun har også en liten engel i himmelen, hennes sønn ble bare 2,5 år før han tapte kampen mot leukemi (blodkreft). Hun ba meg hilse dere alle som har bidratt med gaver og økonomisk støtte til barna ved Ålesund sykehus, en stor varm TAKK!
På veien hjem denne kvelden sa vi ikke så mye i bilen, lillemor, Kamilla og jeg. Jeg prøvde å forklare at Jesus har nok en mening med alle barna som må flytte til himmelen, men det er ikke lett å forstå, hverken for oss voksne eller barna våre.

På veien hjem fra sykehuset blåste det kraftig og regnet høljet ned. I det vi kjørte gjennom Hareidbygda ble hele Sunnmøre mørklagt og det eneste som lyste opp verden var stearinlys i vinduene. Det øyblikket glemmer vi aldri. Det virket som om at hele verden stoppet opp litt, alle hjem ble fylt med en stillhet.
Det var magisk å se alle stearinlysene i vinduene, og jeg tenkte at alle disse lysene som tennes ikveld, de er til minne for de som ikke lengre er hos oss. På høytaleren i bilen var det min favorittsang “Auld lang syne” og veien hjemover er den fineste bilturen jeg noen gang kan minnes. Vel hjemme i stua vår fyrte vi i peisen, tente mange lys og spilte brettspill. Stillhet, lys og familietid. Det var nesten sånn at det øyblikket strømmen kom tilbake, ville vi skru av alt igjen og fortsette stillheten.

Jeg er så takknemmelig dere…. Jeg kan ikke få takke dere nok for hvert eneste bidrag. Dette ble så mye større enn vi hadde turt drømme om…. Og det fineste av alt er samholdet og kjærligheten dette har skapt! Alle historiene dere har delt, alle tårene og gledene, alle klemmene, jeg har nå holdt på med min egen butikk i litt over 1 år, og aldri har jeg følt en sånn varme. Det eneste jeg skulle ønske var at jeg hadde enda flere timer i døgnet, så jeg fikk tid nok sammen med hver eneste en av dere.

Tusen takk kjære Anne, for at vi sammen har greid dette, å formidle din og Miriam`s historie i kampen mot kreften.
Tusen takk Miriam, for at ditt minne skaper en sånn glede og kjærlighet.
Tusen takk til familien din som sammen bidrar for å skape en bedre hverdag for barna som rammes av kreft.
Tusen takk til deg som har bidratt med gaver og økonomisk støtte.
Tusen takk Dina Mari v/Ringo Fosnavåg som ville bli med å gi av din egen omsetning for dette.
Tusen takk Helene Bøksle som har bidratt med en hel kasse av den nydelige barnesang plata si “God natt, min skatt”.
Til hver eneste sjel der ute, som har skapt en lysere hverdag for kreftsyke barn:
TUSEN TAKK! Det dere har gjort er større enn dere forstår, og for det er jeg hver eneste sjel, dypt rørt og takknemmelig.

Det finnes en paradis-øy ute i havgapet; “Den grønne smaragd”, en liten øy ved navn Askrova.
Der vokste det opp en nydelig jente ved navn Anne.
Lite viste hun at hun en dag skulle føde en flott datter ved navn Miriam, en datter som skulle røre et helt folk med sin historie.
En datter som lærte henne, og oss, om selve livet.
Din kjære datter kjempet sin kamp, og du sto stødig som fjell ved hennes side. Helt til det siste holdt du hånden hennes.
Dere kjempet sammen.
Kampen mot kreften tapte dere en sommerdag i 2011, men dere vann så mye mer. Den evige kjærligheten.
Og Mia di, hun vann himmelen og Jesus….

Om du ønsker å bidra økonomisk kan du overføre valgfritt beløp til “LEKETERAPIEN V/ HAUKELAND SYKEHUS”
DIREKTE KONTONUMMER:

5202. 05. 82. 677

Husk å merke overføringen med “Til minne om Miriam” og ditt navn og adresse, da de ønsker å personlig takke hver eneste en av dere <3

Bor du i Haugesund, Karmøy og omegn og ønsker å bidra med en gave til barna som er rammet av kreft kan du kontakte Miriam`s tante Solfrid Valvik direkte på tlf:
95 22 17 23

TUSEN TUSEN TAKK TIL HVER ENESTE EN AV DERE <3 <3 <3

Du kan lese mer om årets julekalender her, om du ønsker <3

Varm klem,
Helen