MRS. HAPPY CAMPER  #THONHOTELFOSNAVAG

MRS. HAPPY CAMPER #THONHOTELFOSNAVAG

Thon hotel Fosnavåg-39 Thon hotel Fosnavåg-326 Thon hotel Fosnavåg-319 Thon hotel Fosnavåg-315 Thon hotel Fosnavåg-314 Thon hotel Fosnavåg-309 Thon hotel Fosnavåg-308 Thon hotel Fosnavåg-294 Thon hotel Fosnavåg-293 Thon hotel Fosnavåg-292 Thon hotel Fosnavåg-277 Thon hotel Fosnavåg-263 Thon hotel Fosnavåg-258 Thon hotel Fosnavåg-255 Thon hotel Fosnavåg-243 Thon hotel Fosnavåg-202 Thon hotel Fosnavåg-189 Thon hotel Fosnavåg-168 Thon hotel Fosnavåg-156 Thon hotel Fosnavåg-155 Thon hotel Fosnavåg-151 Thon hotel Fosnavåg-121 Thon hotel Fosnavåg-112 Thon hotel Fosnavåg-107 Thon hotel Fosnavåg-95 Thon hotel Fosnavåg-90 Thon hotel Fosnavåg-83 Thon hotel Fosnavåg-45Thon hotel Fosnavåg-344

 

Dagen før dagen! I morgen er det endelig klart for den offisielle åpningen av Fosnavåg`s stolthet; Thon Hotel Fosnavåg, og jeg gleder meg stort må jeg innrømme! Sannheten er at for vår lille havneby, så er dette hotellet etterlengtet og kjærkomment. Selv har jeg merket en ny kundegruppe i butikken min de siste ukene, og jeg blir så glad når jeg hører Fosnavågeren forteller om mennesker i gatene hver eneste kveld, byen vår har våknet til live!

Det hele startet egentlig med at jeg hadde lovet jentene våre en høstferie ombord hos pappa Eivind. Vi har testet ut overnattning ombord tidligere, og det ga mersmak! Så nå skulle høstferien tilbringes ombord i Sæbjørn , på bøljan blå og makrellfiske. Sånn ble det ikke, da flåten la stilt den dagen høstferien startet… nå måtte mamma og pappa tenke raskt! Jentene var selvsagt skuffet over høstferien som gikk i vasken, så forslaget om å booke oss inn på Thon Hotel Fosnavåg ble mottatt med ett unisont jubelrop fra jentene! Vi pakket toalettsaker og koseklær (les pysj) mamma pakket litt papirarbeid og pappa pakket kameraet. Vi var klar for innsjekk på nye hotellet vårt!

Jeg synes det var både komisk og utrolig godt å sette meg i bilen for å kjøre 5 minutt til feriedestinasjonen, dette var en ny opplevelse for både små og store, men så kjekt! Vi sjekket inn på rom 501 0g 503, en kjempefin suite i toppetg på hotellet. Og for et syn som møtte oss. Hotellet i seg selv er en designskatt,  også utsikten!!! Fra rommet vårt kunne vi se til verdens ende (iflg Kamilla) og jeg felte en tåre der jeg sto på verandaen, på toppen av Fosnavåg. Det er et ordtak som sier:

“I love to walk a city, whether I`ve been there once or a hundred times before. It`s amazing what sort of inspiration you`ll find when you steal a second glance!”

Og jeg skal innrømme, hjertet trengte en utkobling nå. Jeg trengte påfyll av tid sammen med mine.  Tid til å koble ut, sette ting i perspektiv og hente ny inspirasjon. Og jeg trengte ikke mer enn dette. Jeg er som kjent ei som tar lett til tårene, og tårene satt ikke langt unna da vi sto ute på verandaen og drakk kaffi til solnedgangen over Fosnavåg. Og jeg sa høyt: “Skal tro om vi her ute i havgapet virkelig har SETT byen vår og landskapet vi har utenfor stuedøra?” Jeg har faktisk aldri tenkt over Fosnavåg som en “fin” by må jeg innrømme, men denne helgen fikk jeg være turist i egen hjemby, og det åpnet hjertet for en kjærlighet til byen vår som jeg ikke viste jeg hadde i meg. Lille vakre Fosnavåg, Norge mitt Norge, hvor vakkert du er! Om vi bare tar en liten pust i bakken og ser oss rundt, så oppdager vi noe nytt. Eller vi tar oss tid til å sitte i solveggen å høre ekteparet som har bodd hele livet i Fosnavåg, fortelle om sildefisket på 1950 tallet…. historiene er mange om den gangen Fosnavåg LEVDE! Og jeg tror personlig at nå vil Fosnavåg leve igjen! Takket være utviklingen og ikke minst nye hotellet!

Simulator-senteret er en skatt i seg selv. Likeså kan vi glede oss over en av Norges beste kinosaler og konsertsaler. Kinosalen vår er utstyrt med “atmos-lyd” og dere kan tro barna under Kaptein Sabeltann kinoen opplevde det som om de var inne i filmen! Det var fugleskrik fra et sted i rommet jeg ikke kunne finne, det var kanonslag og bølgeskvulp både over meg og under meg, Kaptein Sabeltann selv hvisket meg i øret, det føltes akkurat sånn! Jeg er mektig imponert! Og i kveld skal vi oppleve en fin jazzkonsert med gruppen “Come Shine”, som jeg gleder meg!

Det skal ikke så mye til å glede meg, jeg kjente på det denne helgen på hotellet. Små ting som smil og kjempeservice fra de ansatte på hotellet gleder meg stort, jeg føler at vi er i en storby! Jentene sa det flere ganger: “Mamma, det føles som vi har kjørt bil i mange timer for å komme hit!” For her finner du håndplukkede damer og menn, både i respsjonen, bak kulissene og ikke minst på kjøkkenent og i resturanten!

Vi spiser en nydelig middag på kaikanten – ja du sitter på kaikanten når du spiser her på Resturant Sjøkanten! Og er du heldig kommer en av flåtene inn leida for lossing – du kan nesten ta på skipet , så nærme er det! Tilbredningen av middagen er av en egen klasse, det oser kvalitet, både av lukt, smak og utseende – og tro meg , jeg er ikke kjøpt og betalt, jeg er hinsides ærlig! Under våre reiser og innkjøp bor vi på mange forkjsellige hotell, og jeg sier alltid at maten, den er kjempeviktig for meg – jeg er så glad i god mat og god drikke, og jeg blir alvorlig sur om blodsukkeret blir for lavt! Og jeg kan med hånden på hjertet si, at Thon Hotel Fosnavåg leverer kvalitet! Jeg blir til og med imponert over hovmesteren som husker 4 bestillinger, tre-retters i hodet! “Skal han ikke skrive det ned, Eivind?” hvisker jeg… men nei, han husker det i hodet, tre-retters, med drikke og hele pakka til oss alle fire.

Jeg vil varmt anbefale barnefamilier å ta søndagsmiddagen her, og om dere nøler kan dere spørre jentene våre hvordan det smakte – svaret hittil har vært et unsiont “NAMMM!” Jeg må se meg slått, for all evighet når det gjelder familiemiddager. Og til dessert? Mamma`s sjokoladefonant blir aldri den samme i følge jentene – “mamma, kan ikke du lage SÅNN sjokoladefondant heller?” sier Maria. Kremt… jeg har møtt min overmann. Jeg som har servert min nydelige sjokoladefonant på både klubb og til søndagsdessert…. og har alltid fått skryt for den? Not anymore! Eller den hvite sjokolademoussen og ostekaken… nei nå ble jeg sulten igjen…

Også frokosten! Frokosten var ekstremt god. Det var ferskpressede vitamin-shotter, fersk smootie, hjemmlaget havregrøt, kjøtt, frukt, frokostblandinger, hjemmelagede omeletter, grøvbrød og søt bakst – INGEN hotellfrokost, i hverken Milano, Oslo eller København kan noen gang nå opp til dette. Ærlig talt, dere har lagt gull-egget Thon! Jeg som ikke er glad i frokost en gang, spiste meg stappmett og hadde fortsatt lyst på mer. Også er det noe eget ved servicen, når du får skjenket kaffe og fersk smootie ved bordet. Tusen takk!

Hjertet bobler over av en kjempefin opplevelse, jeg er så stolt at jeg har lyst å rope det fra en fjelltopp, over hva Fosnavåg har å tilby av ren og skjer kvalitet!!! Vi har altfor lenge klaget over at her ikke “skjer noe”, eller vi savner ditt og vi savner datt. Nå har vi ALT dere! Og alt er samlet under ett tak! Vi kan ikke be om noe mer synes jeg. Kun at vi bruker tilbudene vi har fått servert. Jeg kommer iallefall tilbake, til Resturant Sjøkanten, for både familiemiddager og klubbkvelder, jeg kommer til å sitte i Molo Bar & Lobby og nyte “lønnings-pilsa!” Jeg kommer til å ha innkjøp i ett av de fine møterommene – her er bar, resturant, og møterom oppkalt etter de lokale skattene våre, som “Muletua”, “Sollia” og “Rundebranden” – er det ikke fint? Og Molo Bar ser jeg allerede har blitt en samlingsplass for jentene som skal ut og se en god rosafilm, eller ekteparet som ønsker å ta seg en kaffi og ha litt kjærste-tid, eller barna som kan få servert fine alkoholfrie “syden-drinker”? Her er noe for oss alle. Jeg er så stolt og så glad!

Om hjertet holder og jeg får lov å feire storslått rund bursdagsfering, da står “REDARROMMET” på ønskelisten som det ultimate selskapslokalet! Kanskje er det fordi jeg er “fisker-kone” at jeg føler meg så hjemme her? Bildene på veggene er nemmlig hentet frem fra flere gamle “fiskerhjem”, her er det stormer på det åpne hav – og mennene smiler bredt i det de tar ombord fangsten, hvilken stolthet. Det er sjel og kjærlighet i hotellet vårt. Bare du ser. Det er enda et fint ord som sier: “The eyes are useless when the mind is blind.” (Der begynte jeg å grine!) Kanskje er vi litt blinde her vi går i vår egen hjemby? Jeg har iallefall ikke sett byen vår , på ordentlig, før jeg tok meg en etterlengtet utkobling. Det skal sies at papirarbeidet jeg tok med meg aldri ble gjort, men jeg ruslet 50 meter bort til butikken min morgenen etter utsjekk, full av inspirasjon og fullt magehus med den aller beste frokosten – og jeg fikk gjort mer enn jeg har gjort på flere uker tilsammen.

Jeg vil gratulere Fosnavåg, med dette flotte tilbudet. Også folder jeg hendene for at vi alle skal bruke både konsertsal, kinosal, resturant, bar, møterom og overnatting. Prøv å være turist i egen hjemby du også, og se deg rundt, så kanskje du også oppdager byen vår på nytt. Her er veldig vakkert her, i vår lille havneby, Fosnavåg.

I morgen er det duket for den offisielle åpningen av Thon Hotel Fosnavåg og selveste sjefen sjøl kommer – jeg ønsker å hilse dere alle velkommen til åpningen med mandagsåpen butikk fra 1100-2000, jeg heiser flagget og legger ut rød løper, for i morgen er det en festdag! Hipp hipp hurra!!! Og som dere vet: Fest dager betyr gaver til dere, Styledamer og menn.

Fordi gleder er fortsatt aller best, når de deles <3

Om dere ønsker, kan dere se mange bilder fra vårt hotell-opphold på min instagramprofil : #helensaevik , der er dere velkommen til å følge meg i min hverdag gjennom i jobben min Style by Helen Sævik. Dere kan også finne bilder og oppdateringer fra hotellet vårt på instagramprofilen : #thonhotelfosnavag 

Velkommen til Fosnavåg, havnebyen vår med sjel og hjerte <3